top of page
aila sillalla.jpg

Tietoa Ailasta

Olen Tampereen kaupunginvaltuutettu, Pirkanmaan Hyvinvointialueen valtuutettu ja maakuntavaltuutettu.
 
Olen neljän pojan äiti, syntynyt ja asunut koko ikäni Tampereella. Olen herastuomari ja minulla on sote-alan tutkinto. Asun Linnainmaalla.

Kesän 2021 kuntavaaleissa sain vahvan luottamuksen tamperelaisilta.
Lämmin Kiitos äänestäjilleni !


Sain sd- naisehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä. Kaikkiaan kuntavaaliehdokkaita Tampereella oli 651 ja 67 valittiin Tampereen kaupunginvaltuustoon. Tampereen kaupunginvaltuusto teki 16.8.2021 tärkeitä luottamuspaikkavalintoja. Minut valittiin Kaupunginhallitukseen, Valtuuston vaalilautakunnan puheenjohtajaksi ja edelleen jatkamaan Pirkanmaan Käräjäoikeuden lautamiehenä.       Alotin myös Kaupunginhallituksen Konsernijaoston jäsenenä.  Olen lisäksi Pirkanmaan Liiton tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja.

Historiaa:


Kevään 2017 kuntavaalien jälkeen aloitin uusissa luottamustehtavissä. Minut valittiin Tampereen kaupunginhallitukseen varsinaiseksi jäseneksi, kaupunginhallituksen konsernijaoston varajäseneksi, sekä kaupunginhallituksen edustajaksi Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakuntaan. Aloitin myos Pirkanmaan liiton tarkastuslautakunnan jäsenenä.
 
Keväällä 2019 sain kunnian siirtyä kaupunginhallituksen varsinaisen jäsenen tehtävästä Tampereen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi (puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa). Olen erittäin sitoutunut valtuustotyöskentelyyn. Ehkä jotain voi päätellä siitä, että en ole ollut koko valtuustourani aikana kertaakaan pois valtuuston kokouksista. Teen paljon valtuustoaloitteita ja -kyselyjä. Niillä voi oikeasti vaikuttaa asioihin ja myös saada asioita valtuuston käsittelyyn, jota ilman aloitteita ei muuten saisi.

Vuoden 2021 alusta aloitin Tampereen Omakotiyhdistysten keskusjärjestön uutena puheenjohtajana, historian ensimmäisenä naispuheenjohtajana.

Vuoden 2020 elokuussa minut valittiin SDP:n puoluevaltuuston varsinaiseksi jäseneksi kaudelle 2020 - 2023. Puoluevaltuusto on puoluekokousten välillä puolueen korkein päättävä elin.  Toimin myös koko Pirkanmaan puoluevaltuustoryhmän puheenjohtajana.

Valtuutetun tehtävän ohessa olen toiminut vuoden 2013 alusta mm. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hoitoeettisen neuvottelukunnan jäsenenä ja kaupunginvaltuuston vaalilautakunnan varapuheenjohtajana. Näiden lisäksi olen edelleen Pirkanmaan maakuntavaltuuston ja Pirkanmaan Liiton tarkastuslautakunnan jäsen. Keväällä 2019 minut valittiin Tampere Film Festivalin hallituksen puheenjohtajaksi. Pirkanmaan käräjäoikeuden lautamiehenä, herastuomarina, olen jatkanut edelleen.

Olen ollut vuodesta 2014 lähtien Tampereen sosialidemokraattien kunnallisjärjestön hallituksessa (entinen kunnallistoimikunta). Sen jäsenet edustavat noin kahtatuhatta demaria ja 33 puolueosastoa.

Pirkanmaan käräjäoikeuden laamanni Pekka Lankinen myönsi minulle 3.12.2009 herastuomarin arvonimen tunnustukseksi pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Tampereen käräjäoikeuden lautamiehenä.
bottom of page